Podcasts luisteren tijdens een wandeling vind ik een gouden combinatie: je bent in beweging, krijgt frisse lucht en je wordt ook nog eens ‘wijzer’ door nieuwe informatie tot je te nemen over uiteenlopende onderwerpen. In deze blog zet ik de leukste podcasts voor je op een rij voor tijdens het wandelen of voor tijdens je thuiswerkdag. Ze hebben een gemene deler: de podcasts nemen je mee de Nederlandse natuur in en/of ze zetten je aan tot bewegen. Loop ze niet mis en lees verder!

De leukste podcasts op een rij:

1. Podcastserie 1000 stappen

Geef jouw vitaliteit een extra boost door tijdens een wandeling te luisteren naar de podcastserie 1000 stappen van het Zilveren Kruis. Podcast-hoster Arjen Banach gaat al wandelend in gesprek met mensen die vanuit verschillende disciplines en expertises hun visie en verhaal met ons delen over minder zitten en meer bewegen. Zo luisterde ik onder andere naar de aflevering met Hidde van der Ploeg, associate professor van het Amsterdam UMC, waarbij het ging over vitaliteit in organisaties, meer bewegen en minder zitten. De afleveringen leveren je inspiratie en handvatten op om jouw vitaliteit te stimuleren.

2. Podcastserie De Buitendienst

Laat je meevoeren naar de mooiste natuurgebieden van Nederland door te luisteren naar rustgevende geluiden uit de natuur met De Buitendienst. Perfect voor bij het thuiswerken of tijdens een mindful wandeling. Ik luister graag naar deze podcast wanneer ik door mijn buurt in Amsterdam wandel of wanneer ik aan nieuwe content of opdrachten werk. De natuurgeluiden nemen mij mee de stad uit en de natuur in: van polderlandschappen naar de Waddeneilanden. Het is allemaal mogelijk via deze podcastserie van de ANWB. Hoe fijn is dat!

3. Podcastserie Wandellust

Wandel mee met Twan Huys en met bekende en minder bekende Nederlanders door ons prachtige polderlandje. De podcastserie Wandellust bestaat uit 5 afleveringen. Gedurende een werkweek kan je dus elke dag een aflevering luisteren en meelopen. Zo maakt Twan een tocht op het landgoed van Jan Terlouw in Twello en wandelt hij met Marlous Pigeaud, een lezer van Twans’ boek Wandellust. Marlous is ernstig ziek en wil liefst nog alle wandelingen maken uit Wandellust, als de tijd het haar toestaat. Wandel je mee?

4. Podcastserie Puur Natuur

Met de podcast Puur Natuur van Natuurmonumenten hoor en leer je meer over de afwisselende natuur in ons land. De keuze is reuze: van de sporen van de Tweede Wereldoorlog in de natuur op Schiermonnikoog (waar ik een jaar met veel plezier heb gewoond) tot een gesprek met boswachter Cynthia Borras over de containerramp MSC Zoe en de gevolgen voor de natuur. Met deze podcastserie is er voor iedereen wat wils.

5. Podcastserie Terug naar de natuur

Wil je graag gevoed en geïnspireerd worden over onderwerpen zoals leiderschap, menszijn, organisaties en duurzaamheid? Luister dan naar de podcastserie Terug naar de natuur van Club Groeneveld en Sublime. Zo heb ik o.a. geluisterd naar de podcastserie met Jaap Voigt, schrijver van het boek ‘Leven en werken in het ritme van de seizoenen’. Jaap Voigt geeft waardevolle informatie en advies voor het dagelijkse leven en werk: wanneer begin je iets nieuws? Wanneer breng je de boel op orde? Aanrader, ook het boek!

Heb jij leuke podcasts tips? Schroom niet en deel deze door een reactie achter te laten. Mijn lezers en ik worden graag geïnspireerd! 

Download de Ommetje wandel app en sluit aan bij team Rootzz

Samen wandelen helpt! De app die hierbij uitkomst biedt is de nr.1 wandel app: Ommetje. Met Ommetje kan je op een leuke manier samen wandelen, zonder dat je op dezelfde locatie bent, en motiveer je elkaar dagelijks een wandeling te maken. Sluit aan bij team Rootzz voor de nodige portie motivatie en strijdlust. Volg hiervoor de volgende stappen:

  • download de Ommetje app op je telefoon;
  • maak een account aan;
  • selecteer ‘Team toetreden’;
  • voer de volgende code in 3AQE6;
  • welkom, je bent toegetreden aan team Rootzz.

Vond je dit een leuk artikel? Lees dan ook mijn vorige blog ‘4 wandeltips voor tijdens je thuiswerkdag’ waarbij ik tips geef hoe je een wandeling op verschillende manieren in kunt zetten tijdens je thuiswerkdag. Volgende week volgt er een nieuwe blog waarbij ik je handvatten geef hoe je mindful kunt wandelen. Tot snel!

Over mij

Mijn naam is Piety de Jong, woonachtig in het levendige Amsterdam. Ik loop warm voor persoonlijke ontwikkeling en transformatie en floreer in de frisse buitenlucht. Met mijn onderneming Rootzz geef ik wandelcoaching, workshops en trainingen aan individuen en organisaties op het gebied van o.a. loopbaan, cultuur en kernwaarden en vitaliteit. De natuur is hierbij een inspiratiebron. Rootzz werkt natuurlijk.
 

Wil je concrete stappen zetten naar werkgeluk? 

Vraag dan hier een vrijblijvend ontdekgesprek aan. Dit kan via een weeting of via Zoom, afhankelijk van wat jij prettig vindt. Tijdens het gesprek krijgen we duidelijk wat je wensen zijn en hoe ik je hier het beste bij kan helpen. 

Deel dit bericht

Chat openen
1
Hallo, ik ben Piety. Wat kan ik voor je doen?