Vergoeding

Mogelijk kunnen de kosten voor jouw solo retreat, workation en/of coaching (gedeeltelijk) worden vergoed. Hieronder vind je de mogelijkheden:

[

Voor particulieren

In veel gevallen zijn kosten voor coaching en loopbaanbegeleiding (vanaf € 250,-), aftrekbaar van de belasting. Je moet daarvoor wel aan een paar voorwaarden voldoen. Meer informatie vind je op de website van de Belastingdienst.

[

Via je werkgever

Vaak reserveert je werkgever een opleidingsbudget voor persoonlijke ontwikkeling en/of een vitaliteitsbudget. Je kan je werkgever vragen om het coachtraject, de solo retreat of de workation uit dit budget te bekostigen.

Indien je werkgerelateerde klachten hebt, kan je aan je werkgever vragen de kosten voor een coachtraject of solo retreat te vergoeden. Werkgevers zijn na overleg met de bedrijfsarts vaak bereid deze kosten op zich te nemen.

[

Voor ondernemers

Voor ondernemers zijn de kosten van persoonlijke ontwikkeling en coaching aftrekbaar voor de belasting als bedrijfskosten. Of een workation voor de belasting ook echt als zakelijk geldt, wordt altijd individueel bepaald door de Belastingdienst. Als de Belastingdienst jouw workation inderdaad als een zakelijke activiteit beoordeelt, dan zijn alsnog niet alle reis- en verblijfkosten aftrekbaar. Het gaat immers nog steeds om een mix van zakelijk en privé. Alleen het zakelijke deel van de workation is aftrekbaar. Voor meer informatie adviseer ik je om contact op te nemen met je boekhouder of met de Belastingdienst zelf en vraag hen om advies.

Chat openen
1
Hallo, ik ben Piety. Wat kan ik voor je doen?