Vertraag en verstil tijdens een

Trage Trektocht

Stap uit de versnelling en in de vertraging tijdens een eendaagse Trage Trektocht. Een dag waarbij je minder doet en meer bent. Back to basic, laagdrempelig en avontuur in één. 

Ga offline

Verstil en vertraag in de natuur

Wij leven in een wereld met een hoog tempo waarbij we bijna continu ‘aan’ staan en veel doen. In deze drukte vergeten wij vaak om stil te staan bij onszelf en onze behoeften. Herken je dit? Tijdens een Trage Trektocht neemt Rootzz jou mee op een mini pelgrimage, een tocht waarbij er volop ruimte is voor vertraging, verstilling, reflectie en bezinning. Een dag waarbij je offline bent voor de buitenwereld, zodat je online kunt zijn met jezelf. Minder doen, meer zijn. Ga mee op Trage Trektocht!  

Trage Trektocht

In een notendop 

Rootzz is jouw gids en neemt jou en je groepsgenoten mee in de rust en schoonheid van de natuur, zodat je kunt verbinden met jezelf en datgene wat er voor jou toe doet. Tijdens de Trage Trektocht word je gevoed met reflectievragen toegespitst op het seizoen, in het ritme van de natuur, en met lichaamsbewustzijnsoefeningen. Deze oefeningen helpen jou om meer in het hier en nu te zijn: uit je hoofd, in je lichaam. Je gaat digitaal offline en levert je telefoon tijdelijk in, zodat je alleen bereikbaar bent voor jezelf. Hoe fijn is dat! Natuurlijk ligt het tempo laag en zijn er meerdere rustmomenten, zodat er volop ruimte is voor jouw behoeftes: van niets doen tot bijvoorbeeld journalen. Druk nu de pauzeknop en ga mee op Trage Trektocht! 

Wat levert het jou op?   

Rootzz homepage natuur wandelingen trage trektochten lopende zaken wildernis trails
[

Verstilling: je hebt tijd voor jezelf en laadt op in de natuur door digitaal offline te zijn en door grotendeels te wandelen in stilte.

[

Verdieping: je wordt gevoed met reflectievragen, zodat je kunt reflecteren op jezelf in relatie tot de natuur. Je krijgt een frisse blik, een nieuw perspectief.

[

Verbinding met jezelf en met je omgeving: je gaat uit je hoofd en in je lijf door de oefeningen in lichaamsbewustzijn en het bewegen.

Vandaag is traag 

Kies een eendaagse Trage Trektocht die bij je past    

Trage Trektocht het bos roept Rootzz

Trage Trektocht
‘Het bos roept’

Dompel je onder in het bos en laat je verrassen door prachtige heidevelden tijdens deze Trage Trektocht van Baarn naar Hollandsche Rading.  Afstand:13 kilometer
Wanneer: 20 april 2024

Trage trektocht zee van tijd Rootzz

Trage Trektocht
‘Zee van tijd’

Ga mee struinen door de duinen en snuif de zilte lucht op tijdens de Trage Trektocht van Santpoort-Noord naar Zandvoort of Overveen. Afstand14,5 – 16 kilometer
Wanneer: 4 mei 2024

Wat je ontvangt

Alles op een rij 

[

een Trage Trektocht naar keuze van circa 10:00 uur tot 16:00 uur inclusief o.a. zachte landing, lichaamsbewustzijnsoefeningen, reflectievragen toegespitst op het seizoen en journaling; 

[

een voorbereidende e-mail inclusief paklijst;

[

na afloop een follow up e-mail met een link naar de foto’s van de Trage Trektocht; 

[

mijn enthousiaste en professionele begeleiding als ervaren facilitator en natuurcoach.

Jouw investering voor het volledige programma
  • Voor particulieren: 65,- euro exclusief BTW.
  • Voor ondernemers of werkgevers*: 95,- euro exclusief BTW.
    * De Trage Trektocht van Rootzz is gericht op persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit. De kosten zijn daarom vaak fiscaal aftrekbaar. Dit geldt als je een eigen onderneming hebt of als je werkgever dit vergoedt vanuit bijvoorbeeld een vitaliteitsbudget. 
  • Het programma is exclusief reiskosten.

Vragen & antwoorden

De meest gestelde vragen heb ik voor je op een rij gezet. Staat jouw vraag er niet tussen? Kom dan in de lucht, ik sta te woord!

Wat is het start- en eindpunt van de Trage Trektocht?

De Trage Trektocht start en eindigt altijd bij een treinstation, omdat we van A naar B wandelen. Het advies is dan ook om met de trein te reizen. Lekker groen! Tijdens de trektocht word je gegidst door Rootzz, wat betekent dat je je volledig kunt overgeven aan de natuur en aan jezelf. 

Wat moet ik meenemen?

Voordat je op Trage Trektocht gaat, ontvang je van Rootzz een e-mail met een mini paklijst toegespitst op het seizoen. Daarnaast is het belangrijk om comfortabele wandelschoenen te dragen waar je lekker op loopt. Je neemt je eigen lunch, tussendoortjes en drinken mee. We maken geen gebruik van horecagelegenheden, met het doel om zoveel mogelijk in de natuur te zijn. Natuurlijk laten we geen sporen achter in de natuur, wat betekent dat je je eigen afval ook weer meeneemt. Een ziplock is hiervoor ideaal. 

Hoe groot is de groep?

Juist door de groep klein te houden, is de ervaring groots. Daarom kiest Rootzz voor een maximale groepsgrootte van 6 deelnemers. 

De Trage Trektocht is offline. Waar laat ik mijn telefoon en horloge?

Tijdens de Trage Trektocht ga je offline. Dit betekent dat je jouw mobiele telefoon en horloge bij Rootzz inlevert. Rootzz neemt deze mee in haar rugzak. Wanneer we bij het eindpunt zijn, krijg je natuurlijk je telefoon en horloge terug.

Wanneer ik offline ben, ben ik niet bereikbaar voor noodgevallen. Hoe gaat Rootzz hiermee om?

Tijdens de Trage Trektocht is Rootzz telefonisch bereikbaar in het geval van nood. Het nummer van Rootzz kan je dan ook delen met je naasten indien nodig. 

Ik weet niet zeker of ik de afstand kan afleggen. Is het mogelijk om eerder te stoppen?

Het is je eigen verantwoordelijkheid om in te schatten of je de genoemde afstand van de Trage Trektocht af kunt leggen. We wandelen in een rustig tempo en nemen de tijd om stil te staan, te journalen (als je dit wilt) en te pauzeren. Juist de vertraging staat centraal. Tijdens de Trage Trektocht ‘Het bos roept’ is er een mogelijkheid om de trektocht na 9km af te breken. Dit geldt echter niet op zaterdagen en zondagen, want dan rijdt er geen bus. De trektochten gaan grotendeels over onverharde paden.

Gaat de Trage Trektocht altijd door?

Ja, de Trage Trektocht gaat altijd door. Alleen bij code geel of rood of in het geval van onvoorziene omstandigheden zoals ziekte, vindt de Trage Trektocht niet plaats. Mocht dit het geval zijn, dan zal in overleg met de deelnemers een nieuwe datum worden geprikt. 

Vandaag is traag

Ga mee op Trage Trektocht

Meld je nu eenvoudig aan voor een Trage Trektocht via onderstaande knop of kom in de lucht als je vragen hebt. Je bent van harte welkom!

“Nature does not hurry, yet everything is accomplished.”

Lao Tzu

Chat openen
1
Hallo, ik ben Piety. Wat kan ik voor je doen?