We wandelen heel wat met elkaar af: van lunchwandelingen tot wandelmeetings. Grote kans dat het rondje door je buurt inmiddels eentonig is geworden of dat je met de donkere dagen een drempel ervaart om naar buiten te gaan. Tijd dus om je vitaliteit een boost te geven met wandelbingo. In deze blog geef ik tips & tricks hoe je wandelbingo in kunt zetten: alleen, samen met je collega of met je team. Lekker laagdrempelig, concreet en op gepaste afstand.

Wandelen is gezond

Dagelijks minstens een half uurtje lopen, daar kan geen pil tegenop. Je hart, bloedvaten, bloeddruk, cholesterol, botten en spieren, gewicht en geheugen, ze gaan er allemaal op vooruit. Volgens een Brits onderzoek leef je langer wanneer je meer wandelt. En niet te vergeten: je humeur wordt er beter van. En dat door heel simpel elke dag minstens een half uur te lopen. Met wandelbingo is dat doel helemaal snel behaald.  

Wandelbingo tips & tricks

In samenwerking met Willemien van Spriet heb ik een toffe wandelbingo kaart voor werknemers en bedrijven ontwikkeld. Met wandelbingo focus je je op het zien, je waarneming, waardoor je hoofd leeg raakt. Ook kan het creativiteit, rust en een frisse blik opleveren. Vooral wanneer je de tijd neemt om langer stil te staan bij een madeliefje of spinnenweb. Wat zie je?

Ga je samen op pad of zet je het in als een spel voor je team? Dan zorgt wandelbingo voor een energie verhogend effect. Ook word je uitgedaagd om samen te werken. Het is een escaperoom, maar dan offline en lekker buiten. Net even anders oftewel buitengewoon. Waar wacht je nog op?

Optie 1: alleen op pad

Start je werkdag met een wandeling of ga in je pauze naar buiten voor een frisse blik. Probeer zoveel mogelijk afbeeldingen op de wandelbingo kaart in je omgeving te spotten. Heb je ze allemaal gezien? Gefeliciteerd, bingo! Zo niet, neem dan je kaart weer mee tijdens de volgende wandeling en ga door waar je gebleven bent.

Optie 2: samen met een collega

Maak er een spel van en ga samen met je collega op pad. Spreek af hoe laat je gaat beginnen en hoe laat je eindigt. Trek er bijvoorbeeld een kwartier of halfuur voor uit.
Je kan er voor kiezen om al wandelend met je collega te bellen. Op die manier ga je samen op pad en houd je elkaar op de hoogte van je vondsten. Of wanneer je in de buurt van elkaar woont, kan je natuurlijk samen op gepaste afstand wandelen. Degene die de meeste objecten heeft gevonden, heeft gewonnen.

Optie 3: met je team

Wandelbingo inzetten voor je team? Ook dat is een mogelijkheid. Maak teams van twee, prik een datum en spreek een tijdstip af en ga op pad. Trek er een halfuur tot een uur voor uit. Ook hier kan je er voor kiezen om tijdens de wandelbingo met je collega te bellen of ga samen op speurtocht wanneer je bij elkaar in de buurt woont.

Voor extra motivatie en een gezonde portie strijdlust kan je er een wedstrijd van maken door prijzen uit te reiken. Natuurlijk niet alleen voor het team dat de meeste afbeeldingen heeft gevonden, maar bijvoorbeeld ook voor het insturen van de leukste selfie met een afbeelding van de wandelbingo kaart. Of wat dacht je van een prijs voor de mooiste foto van een varen, nijlgans of madeliefje of een prijs voor het team dat de wandelbingo heeft uitgevoerd in de matigste weersomstandigheden? Maak het uitdagend en creatief.

Bingo! Prijzen tips

Ben je op zoek naar een leuk en duurzaam presentje voor de wandelbingo winnaar? Bij Sprinklr kun je terecht voor een mooie plant of cadeaubon om je thuiswerkplek te vergroenen. Of wat vind je van een origineel cadeautje in je brievenbus? Bij Bloompost vind je verschillende opties. De bloemenzaden zijn mijn favoriet met teksten als ‘succes zaaien’, ‘je bent goud waard’ of ‘samen groeien’. Een praktisch cadeau is een handige opbergtool van gerecycled vilt voor je thuiswerkplek. Hiervoor kan je terecht bij I-did.

Vond je dit een leuk artikel en wil je meer inspiratie? In mijn blog ‘Check je werkplek’ geef ik 5 groene en vitale thuiswerktips. Lees het hier! 

Op pad met wandelbingo

Wil jij die frisse blik, voor jezelf en voor je team? Via de website van Spriet kan je de wandelbingo kaart bestellen. 

Over mij en Spriet 

Mijn naam is Piety de Jong, woonachtig in het levendige Amsterdam. Ik loop warm voor persoonlijke ontwikkeling en transformatie en floreer in de frisse buitenlucht. Met mijn onderneming Rootzz geef ik wandelcoaching en workshops aan individuen en organisaties op het gebied van o.a. loopbaan en vitaliteit. De natuur is hierbij een inspiratiebron. Rootzz werkt natuurlijk. 

In samenwerking met Willemien van Spriet heb ik een wandelbingo kaart ontwikkeld. Spriet laat kinderen op een speelse manier de natuur ontdekken. Dit doet zij door het verstrekken van verschillende producten en speurneuzen kaarten met prachtige illustraties. Ik was direct verkocht! Willemien en ik besloten onze krachten te bundelen en samen een wandelbingo kaart te ontwikkelen voor werknemers en bedrijven om op die manier nog meer mensen te bewegen en te verbinden met de natuur. 

Deel dit bericht

Chat openen
1
Hallo, ik ben Piety. Wat kan ik voor je doen?