Met deze Food for thought filmtips kom jij gegarandeerd de donkere dagen door. Laat je meevoeren naar prachtige natuurgebieden, loop mee tijdens uitdagende wandeltochten en geef jezelf stof tot nadenken. In deze blog geef ik diverse filmtips met als kers op de taart de mogelijkheid om je aan te melden voor de inspirerende film Project Wild Thing inclusief een prikkelend spargesprek op 16 december 2020. Nieuwsgierig? Lees verder!

1. Project Wild Thing

Project Wild Thing is het verhaal van David Bond, een Britse vader die vastbesloten is zijn kinderen weer buiten te laten spelen. Maar hoe wint buitenspelen, de natuur, het van spelletjes op computers, smartphones, iPad’s en televisie kijken? Deze film heeft humor en een boodschap en stond al meerdere malen op de agenda van Rootzz in samenwerking met de Krugerkamer. Helaas moesten wij de filmavond annuleren i.v.m. de verscherpte COVID-19 maatregelen. Maar niet getreurd, er is een plan B. Voor slechts EUR 7,50 krijg jij de film in je inbox, zodat je deze comfortabel vanaf je bank kunt kijken op een moment die jou het beste past. Op 16 december van 20:00 tot 21:00 uur gaan wij met elkaar online sparren over de film. Tijdens de sparsessie staan wij o.a. stil bij onze eigen jeugd, de digitalisering en onze verbinding met de natuur en die van de huidige en toekomstige generaties. Are you a wild thing?

2. Out of nature

In de film Out of nature wandel je mee met Martin, een 35-jarige man die zich afvraagt of er niet meer uit het leven te halen valt. Tijdens een weekend alleen in de woeste Noorse natuur, waar hij zijn gedachten de vrije loop laat, probeert hij de zaken voor zichzelf op een rij te zetten. Een film die herkenning oproept over menszijn, onze gevoelens en gedachtes.

3. The biggest little farm

Het begon allemaal met een belofte aan hun hond Todd. In 2011 laten John en zijn vrouw Molly hun werk en het stadsleven achter zich om hun droom te realiseren: het omtoveren van een stuk dor land tot een unieke boerderij met een bloeiend, zelfregulerend ecosysteem. Dat gaat niet zonder slag of stoot; elke dag dient zich wel een nieuwe uitdaging aan en ze worden geconfronteerd met weerbarstige natuurverschijnselen. Maar John en Molly ontdekken gaandeweg dat de natuur voor veel problemen zelf een oplossing biedt. The biggest little farm toont een eerlijk en hoopvol beeld van de zoektocht naar harmonie tussen mens en natuur.

4. Wild

Zonder ervaring en met een veel te zware rugzak besluit de 26-jarige Cheryl in haar eentje de Pacific Crest Trail te lopen: een prachtige maar loodzware voettocht van ruim 1700 kilometer van Mexico naar Canada. Ze wordt geconfronteerd met extreme omstandigheden en ervaart zowel de verpletterende schoonheid als de verschrikkelijke eenzaamheid van het landschap.  Stap voor stap verwerkt ze haar verleden en komt ze weer tot zichzelf. We kunnen zowel haar angsten als plezier mee beleven. Wild is een betoverende, bijna fysieke filmervaring.

5. Down to earth

Een echtpaar en hun drie jonge kinderen verlaten hun veilige haven en reizen de wereld rond op zoek naar een nieuwe kijk op het leven. Tijdens hun vijfjarige reis leven ze samen met enkele van de oudste inheemse gemeenschappen op de planeet. Ze leggen hun ontmoetingen met de oudere stamleden vast die nog nooit eerder zijn gefilmd of geïnterviewd. Zonder crew of schema, slechts één rugzak en één camera per stuk. Down to Earth nodigt ons uit om de wereld te zien door de ogen van de Earth Keepers. De film neemt ons mee op een innerlijke reis, die ons opnieuw verbindt met de bron en het wederzijdse pad dat we bewandelen.

6. David Attenborough: A life on our planet

Tijdens zijn leven bezocht David Attenborough elk continent en legde hij de natuur in al zijn variëteit en pracht vast. Nu kijkt hij voor het eerst terug op de beslissende momenten in zijn leven als bioloog, en de verwoestende veranderingen die hij heeft gezien. David Attenborough: A Life On Our Planet is een oprecht en persoonlijk verhaal over de impact van de mens op de natuur én een hoopvolle boodschap voor toekomstige generaties. Het is een film die mij heeft ontroerd en geraakt. Een ‘must see’ welke vraagt om een gezamenlijke actie.

7. Welcome to Sodom

Waar gaat je weggegooide telefoon of computer naartoe als je een nieuwe hebt gekocht? Waarschijnlijk komt hij terecht in Agbogbloshie in Ghana. Deze gigantische stortplaats is een van de meest giftige plekken ter wereld. Hier ligt rond de 250.000 ton elektronisch afval uit westerse landen. Op deze gevaarlijke plek werken en leven meer dan 6000 mannen, vrouwen en kinderen. Welcome to Sodom vertelt diverse persoonlijke verhalen van mensen voor wie deze plek een thuis vormt. Een indrukwekkende en schokkende film die mij wederom bewust heeft gemaakt van het korte termijn consumentisme.

Heb jij nog filmtips die food for thought geven? Ik hoor het graag. Deel je filmtips door een reactie achter te laten op deze blog. Bedankt!

Reserveer je ‘stoel’ voor Project Wild Thing

I.v.m. de huidige COVID-19 maatregelen krijg je de link van Project Wild Thing in je inbox, zodat je deze kunt kijken vanaf jouw bank op een moment dat jou het beste past. Hoe fijn is dat? Op 16 december van 20:00 uur tot 21:00 uur gaan wij online met elkaar sparren over de film. De film is in het Engels en heeft geen Nederlandse ondertiteling. Prijs: EUR 7,50 per persoon all in. 

Wie ben ik?

Mijn naam is Piety de Jong, woonachtig in het levendige Amsterdam. Ik loop warm voor persoonlijke ontwikkeling en transformatie en floreer in de frisse buitenlucht. Met mijn onderneming Rootzz geef ik workshops en wandelcoaching aan individuen en organisaties op het gebied van o.a. welzijn, vitaliteit, loopbaan en cultuur & kernwaarden. De natuur is hierbij een inspiratiebron. Daarnaast geef ik internationaal HR advies aan bedrijven.

Deel dit bericht

Chat openen
1
Hallo, ik ben Piety. Wat kan ik voor je doen?