In verband met COVID-19 is de filmavond op 22 april 2020 geannuleerd. Een nieuwe datum volgt t.z.t. 

Ik ben een grote fan van buitenspelen. Als kind ben ik opgegroeid op een boerderij in een klein dorpje in Friesland. Samen met mijn broertje en zus speelde ik veel buiten: hutten bouwen, over slootjes springen, pony rijden, meerijden op de trekker met onze vader, rondje lopen door de koeienstal. Een mooie jeugd. Er waren geen computers, iPad’s en smartphones en we hadden alleen zender Nederland 1, 2 en 3 op televisie. Binnenspelen was een uitzondering. De tijden zijn echter veranderd…

Facts!

Uit onderzoek onder (groot)ouders en kinderen blijkt dat er dramatisch minder buiten wordt gespeeld. Grote generatieverschillen in spelen worden duidelijk zichtbaar. Daar waar (groot)ouders vroeger massaal naar buiten gingen, spelen kinderen nu binnen. In vergelijking met 2013 is het aantal kinderen dat elke dag buiten speelt in de buurt gedaald van 20% naar 14%! Van de 1,2 miljoen kinderen op de basisschool zijn er dus meer dan 1 miljoen kinderen die niet meer dagelijks buitenspelen.

Are you a wild thing?

Niet alleen spelen kinderen minder buiten. Ook volwassenen brengen een groot deel van hun leven zittend achter beeldschermen door. Hierover kan je meer lezen in mijn blog ‘We moeten af van zitten’. Tijd dus om stil te staan bij het buiten zijn en het buitenspelen, voor kinderen en volwassenen.

Op 22 april 2020 organiseer ik in samenwerking met de Krugerkamer in Amsterdam een filmavond en nagesprek over de inspirerende film Project Wild Thing. Project Wild Thing is het verhaal van David Bond, een Britse vader die vastbesloten is zijn kinderen weer buiten te laten spelen. Maar hoe wint buitenspelen, de natuur, het van spelletjes op computers, smartphones, iPad’s en televisie kijken? Deze film heeft humor en een boodschap. Tijdens het nagesprek gaan wij dieper in op verschillende vragen waarbij wij o.a. stilstaan bij onze eigen jeugd, de digitalisering en onze verbinding met de natuur en die van de huidige en toekomstige generaties. Are you a wild thing?

Ben jij erbij?

Tof dat je komt! Het programma ziet er als volgt uit:

  • 19:00 uur: inloop
  • 19:30 uur: kick off van de filmavond
  • 19:45 – 21:00 uur: film Project Wild Thing
  • 21:00 – 22:00 uur: nagesprek
  • 22:15 uur: einde avond

Een ticket voor deze inspirerende avond kost EUR 12,50 p.p. 50% van de opbrengst gaat naar Jantje Beton om meer speelplaatsen voor kinderen te creëren. Het overige deel komt ten goede van de Krugerkamer. Consumpties zijn exclusief. De film is in het Engels en heeft geen Nederlandse ondertiteling. Reserveer je stoel door een e-mail te sturen naar piety@rootzz.eu

Chat openen
1
Hallo, ik ben Piety. Wat kan ik voor je doen?