Ik ben een grote fan van buitenspelen. Als kind ben ik opgegroeid op een boerderij in een klein dorpje in Friesland. Samen met mijn broertje en zus speelde ik veel buiten: hutten bouwen, over slootjes springen, pony rijden, meerijden op de trekker met onze vader, rondje lopen door de koeienstal. Een mooie jeugd. Er waren geen computers, iPad’s en smartphones en we hadden alleen zender Nederland 1, 2 en 3 op televisie. Binnenspelen was een uitzondering. De tijden zijn echter veranderd…

Facts!

Uit onderzoek onder (groot)ouders en kinderen blijkt dat er dramatisch minder buiten wordt gespeeld. Grote generatieverschillen in spelen worden duidelijk zichtbaar. Daar waar (groot)ouders vroeger massaal naar buiten gingen, spelen kinderen nu binnen. In vergelijking met 2013 is het aantal kinderen dat elke dag buiten speelt in de buurt gedaald van 20% naar 14%! Van de 1,2 miljoen kinderen op de basisschool zijn er dus meer dan 1 miljoen kinderen die niet meer dagelijks buitenspelen.

Are you a wild thing?

Niet alleen spelen kinderen minder buiten. Ook volwassenen brengen een groot deel van hun leven zittend achter beeldschermen door. Sinds maart dit jaar is dit alleen nog maar meer toegenomen. Tijd dus om stil te staan bij het buiten zijn en het buitenspelen, voor kinderen en volwassenen.

De film Project Wild Thing is het verhaal van David Bond, een Britse vader die vastbesloten is zijn kinderen weer buiten te laten spelen. Maar hoe wint buitenspelen, de natuur, het van spelletjes op computers, smartphones, iPad’s en televisie kijken? Project Wild Thing heeft humor en een boodschap en stond al meerdere malen op de agenda van Rootzz in samenwerking met de Krugerkamer. Helaas moesten wij de filmavond annuleren i.v.m. de verscherpte COVID-19 maatregelen. Maar niet getreurd, er is een plan B.

Plan B

Voor slechts EUR 7,50 krijg jij de film in je inbox, zodat je deze comfortabel vanaf je bank kunt kijken op een moment die jou het beste past. Op 16 december van 20:00 tot 21:00 uur gaan wij met elkaar online sparren over de film. Tijdens de sparsessie staan wij o.a. stil bij onze eigen jeugd, de digitalisering en onze verbinding met de natuur en die van de huidige en toekomstige generaties. Ben jij erbij? Meld je dan aan via onderstaande knop. Tot gauw!

Reserveer je ‘stoel’

I.v.m. de huidige COVID-19 maatregelen krijg je de link van Project Wild Thing in je inbox, zodat je deze kunt kijken vanaf jouw bank op een moment dat jou het beste past. Hoe fijn is dat? Op 16 december van 20:00 uur tot 21:00 uur gaan wij online met elkaar sparren over de film. De film is in het Engels en heeft geen Nederlandse ondertiteling. Prijs: EUR 7,50 per persoon all in. 

Chat openen
1
Hallo, ik ben Piety. Wat kan ik voor je doen?