Willen we gelukkige medewerkers, dan halen we beter wat groen binnen op kantoor. Uit verschillende wetenschappelijke studies is gebleken dat groen wat met je doet. Planten en bloemen zorgen voor een goede mentale en fysieke gezondheid. In deze blog zet ik vijf wetenschappelijke voordelen van groen op kantoor op een rij.

De resultaten van een groot onderzoek naar het effect van planten op kantoor van de Universiteit van Cardiff in samenwerking met Universiteit van Exeter en de Universiteit van Queensland bevestigde het volgende:

1. Verhoging van het gevoel van welzijn

Met planten en bloemen op kantoor voelen we ons over het algemeen prettiger op het werk. Planten geven werknemers het gevoel dat hun werkgevers ook écht om hun welzijn geven. Investeren in groen verdient zich terug.

2. Verbetering in concentratie en geheugen

Mensen kunnen zich beter concentreren als zij zich in een omgeving met levende groene planten bevinden. Door het plaatsen van planten, gaat de productiviteit met 15% omhoog.

3. Stress verlagend en tempo verhogend

Uit een onderzoek dat uitgevoerd werd door de Washington State University, bleek dat de aanwezigheid van planten zorgt voor minder stress onder werknemers. Het stressniveau van de deelnemers lag maar liefst 12% lager en men was ook nog eens sneller in het beantwoorden van de vragen.

4. Minder ziekteverzuim

De aanwezigheid van een plant op het bureau, zorgt voor minder ziekteverzuim van de werknemer. Dit bleek uit een onderzoek van hoogleraar psychologie Tina Bringslimark, verbonden aan de Norwegian University of Life Sciences (NMBU). Met haar team onderzocht ze bij 385 Noorse werknemers de correlatie tussen ziekteverzuim en stress en de aanwezigheid van planten. Daarbij werd rekening gehouden met variabelen als leeftijd, licht, temperatuur op het kantoor en de werkdruk.

5. Minder depressieve gevoelens

Uit een Australische studie bleek dat negatieve stemmingen en gevoelens van depressie afnamen dankzij een groen kantoor. Gedurende 3 jaar onderzocht hoogleraar Margaret Burchett van de University of Technology in Sydney dit onderwerp: “We vonden zulke opmerkelijke verschillen bij de participanten, dat dit wat ons betreft bevestigt dat de voordelen van een groen kantoor veel verder gaan dan alleen maar een meer zuivere lucht.”

Wie ben ik?

Mijn naam is Piety de Jong, woonachtig in het levendige Amsterdam. Ik loop warm voor persoonlijke ontwikkeling en transformatie en floreer in de frisse buitenlucht. Met mijn onderneming Rootzz geef ik workshops en wandelcoaching aan individuen en organisaties op het gebied van o.a. vitaliteit, loopbaan en cultuur & kernwaarden. De natuur is hierbij een inspiratiebron. Daarnaast geef ik internationaal HR advies aan bedrijven. Rootzz werkt natuurlijk. 

Wil je concrete stappen zetten?

In een vrijblijvende sparsessie leer ik je graag beter kennen. Tijdens het gesprek krijgen we duidelijk wat je wensen zijn en hoe ik je hier het beste bij kan helpen.  

Deel dit bericht

Chat openen
1
Hallo, ik ben Piety. Wat kan ik voor je doen?