Maak tijd voor jezelf tijdens een 

Solo retreat

‘Be like a tree. Stay grounded. Connect with your roots. Turn over a new leaf. Bend before you break. Enjoy your unique natural beauty. Keep growing.’

– Joanne Raptis

Back to nature

Back to your Rootzz

Drukte, haast, veel willen, weinig tijd. We leven in een tijdperk van bijna continu ‘aan’ staan en online zijn. Onze carrière, sociale verplichtingen, relatie of gezin, nieuws en social media vragen vaak al onze aandacht. In alle drukte vergeten we soms wie we zijn, hoe we ons voelen en waar we echt gelukkig van worden. In plaats van stil te staan, een pauze in te lassen, rennen we door en proberen we alle ballen in de lucht te houden. Herkenbaar?

Solo retreat

In een notendop 

Tijdens een solo retreat in boshuis ‘t Zwaluwennest druk jij de pauzeknop in en ga je terug naar de basis, naar jezelf. Het is de ideale oplaadplek om bij te tanken en de balans op te maken: waar kom je vandaan, waar sta je nu en waar wil je naar toe? De omgeving, persoonlijke begeleiding en wellness faciliteiten helpen je om naar binnen te keren, zodat je uiteindelijk weer met vernieuwde energie een stap naar buiten toe kunt zetten. Je maakt verbinding met jezelf: je hoofd, je gevoel en je hart.  

Wat levert het op?

kampvuur solo retreat
N

Je hebt alle tijd en ruimte voor jezelf en laadt op in de natuur;

N

Je gaat terug naar de basis, naar jezelf, en leert dat alles met elkaar in verbinding staat;

N

Je wordt je bewust van waar je vandaan komt, waar je nu staat en wat je beweegt;

N

Je krijgt een frisse blik, nieuwe ideeën en inzichten;

N

Je bent in staat om je koers te bepalen en duurzame keuzes te maken. Keuzes die er werkelijk toe doen.

 Inhoud

Retreat & reflect: dat is waar het om gaat tijdens jouw solo retreat in ‘t Zwaluwennest. Tijdens jouw verblijf is er aandacht voor rust, ontspanning, natuur, beweging en bezinning.

Zijn met jezelf. Doen wat goed voelt. Ik nodig je uit voor een reis naar binnen, terug naar de basis. Voorafgaand aan jouw solo retreat maken wij online kennis en zullen wij jouw behoefte voor jouw verblijf bespreken. Tijdens jouw solo retreat neem ik je mee de paden op, de lanen in. Wij wandelen over klompenpaden, door de bossen en over de zandverstuiving. Voor, tijdens en na de wandelingen word je uitgenodigd tot schrijfopdrachten, oefeningen en reflecties. Ook staan we stil en mijmeren we tijdens een kampvuurgesprek.

Er is volop tijd en ruimte om helemaal niets te doen. Staar voor je uit en spot vogels en eekhoorntjes vanaf de loungebank op de veranda. Verwarm jezelf bij de houtkachel of stook een vuurtje op je eigen kampvuurplek. Heb je behoefte aan een heerlijke ontspanningsmassage? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Doe wat goed voelt. Circa twee weken na jouw verblijf vindt er een online follow up gesprek plaats om terug- en vooruit te blikken op jouw solo retreat in ‘t Zwaluwennest.

Mijn werkwijze 

Praktisch en down to earth 

Tijdens een vrijblijvend online kennismakingsgesprek leren wij elkaar beter kennen. We onderzoeken of er een klik is en bespreken wat je behoefte is tijdens jouw verblijf in boshuis ‘t Zwaluwennest. Wanneer wij besluiten samen verder te gaan, zullen wij in overleg een datum vaststellen voor jouw solo retreat. Het solo retreat is wekelijks beschikbaar. 

Nadat je op retreat bent geweest, vindt er na circa twee weken een online follow up gesprek plaats waarbij we terug- en vooruitblikken. Welke inzichten heb je opgedaan en welke acties heb je ondernomen sinds je verblijf in ‘t Zwaluwennest? Hoe zet jij dit verder om naar duurzame keuzes?  

Maak wandelen onderdeel van je routine
Solo retreat Rootzz

Kies wat bij jou past

Of je nu 3 of 4 dagen in boshuis ‘t Zwaluwennest wilt verblijven: doe wat goed voelt. Je kan kiezen tussen een 3-daagse Solo Retreat Back to Basic of een 4-daagse Solo Retreat Back to your Rootzz. De inhoud van de pakketten heb ik hieronder voor je op een rij gezet. Heb je een andere behoefte? Neem gerust contact met mij op, ik denk graag met je mee. 

3-daagse Solo Retreat
Back to Basic
[

online instapgesprek waarin wij jouw behoefte voor jouw solo retreat bespreken; 

[

verblijf van 3 dagen en 2 nachten in het knusse en schitterend gelegen boshuis ’t Zwaluwennest;

[

1 wandelgesprek van circa 1,5 uur;

[

1 kampvuurgesprek van circa 1,5 uur;

[

journaling en reflectie oefeningen; 

[

gebruik van yogamat en meditatiekussen; 

[

gebruik van dames- of herenfiets;

[

toegang tot diverse wandelroutes middels een wandelapp uitgestippeld door Rootzz;

[

online follow up gesprek circa 2 weken na jouw verblijf. 

Jouw investering voor een 3-daagse Solo Retreat Back to Basic is 849 euro exclusief BTW.

4-daagse Solo Retreat
Back to your Rootzz
[

online instapgesprek waarin wij jouw behoefte voor jouw solo retreat bespreken; 

[

verblijf van 4 dagen en 3 nachten in het knusse en schitterend gelegen boshuis ’t Zwaluwennest;

[

2 wandelgesprekken van circa 2 uur per wandeling;

[

1 kampvuurgesprek van circa 2 uur;

[

journaling en reflectie oefeningen; 

[

ontspanningsmassage van 60 minuten bij Salon de OntspanneRIE (afhankelijk van beschikbaarheid)*;

[

gebruik van yogamat en meditatiekussen; 

[

gebruik van dames- of herenfiets;

[

toegang tot diverse wandelroutes middels een wandelapp uitgestippeld door Rootzz;

[

online follow up gesprek circa 2 weken na jouw verblijf.

Jouw investering voor een 4-daagse Solo Retreat De Luxe is 1.095 euro exclusief BTW. 
* De ontspanningsmassage is afhankelijk van beschikbaarheid. Wanneer de masseur niet beschikbaar is, zal er een korting van 45,- euro toegepast worden op de pakketprijs.

In sommige gevallen kunnen de kosten voor het solo retreat (gedeeltelijk) worden vergoed. Lees hier meer over de mogelijkheden.

Vragen & antwoorden

De meest gestelde vragen heb ik voor je op een rij gezet. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met mij op. Ik sta je graag te woord.

Heb ik 't Zwaluwennest volledig tot mijn beschikking?

Ja, je hebt boshuis ‘t Zwaluwennest volledig tot je eigen beschikking. Het boshuis heeft een eigen oprit en is gelegen op privé terrein. Volop ruimte en privacy dus!

Welke voorzieningen zijn aanwezig in 't Zwaluwennest?

Boshuis ‘t Zwaluwennest is uitgerust met alle nodige voorzieningen die jouw verblijf prettig maakt. Buiten heb je toegang tot een eigen oprit waar je kunt parkeren, een kampvuurplek waar  je kan koken op een driepoot, en een ruime overdekte veranda met comfortabele loungebank. Binnen tref je een gezellige woonkamer aan met houtgestookte speksteenkachel, airconditioning, een keuken, ruime badkamer met inloopdouche en een knusse slaapkamer voorzien van een  boxspring van 160 x 200. Het bed is uit elkaar te halen, waardoor er twee bedden te creëren zijn. Het boshuis is zo duurzaam mogelijk ingericht met spullen van Marktplaats en kringloopwinkels. 

Is er wifi aanwezig?

Ja, er is wifi aanwezig. Je kan er voor kiezen om (gedeeltelijk) tijdens jouw solo retreat offline te gaan, zodat je de dagelijkse beslommeringen zoveel mogelijk achter je laat. Mocht je offline willen gaan en hierbij een extra steuntje in de rug willen, dan kan ik de internettoegang verbreken voor jouw komst. Daarnaast kan je jouw telefoon, laptop en/of tablet bij mij inleveren voor de duur van jouw verblijf of voor bijvoorbeeld 24 uur. Disconnect to reconnect. 

Wat is het verschil tussen een Solo retreat Back to Basic en een Solo retreat Back to your Rootzz?

Het verschil tussen de Solo retreat Back to Basic en de Solo retreat Back to your Rootzz zit ‘m naast de duur van het verblijf ook in de inhoud van het pakket. De Solo retreat Back to your Rootzz is uitgebreider: je krijgt een extra wandel- of kampvuurgesprek, afgestemd op jouw behoefte, en een ontspanningsmassage van 60 minuten bij Salon de OntspannerIE.

Hoe laat kan ik in- en uitchecken?

De check in vindt plaats op de dag van aankomst vanaf 12 uur. Ik heet je graag persoonlijk welkom om je op weg te helpen. Mocht dit niet lukken, dan zorg ik ervoor dat je jezelf kunt binnenlaten. De check out vindt plaats op de dag van jouw vertrek om uiterlijk 12 uur. 

Waar kan ik parkeren?

Boshuis ’t Zwaluwennest ligt aan een onverharde weg en heeft een eigen oprit. Je kan jouw auto voor de deur parkeren.

Waarom geldt er een minimum verblijf van 3 dagen en 2 nachten?

Een retreat is een plek waar je onthaast en tot rust komt, zowel mentaal als fysiek. Vandaar dat wij ook gekozen hebben voor een minimum verblijf van 3 dagen en 2 nachten, zodat jij alle tijd en ruimte hebt om te vertragen. Aan het eind van jouw verblijf ga jij met meer ontspanning en vernieuwde energie naar huis.

Kan ik ‘t Zwaluwennest bereiken met het openbaar vervoer?

Ja, ‘t Zwaluwennest is te bereiken met het openbaar vervoer. Pak de trein naar Nunspeet waar je vervolgens de bus pakt naar Doornspijk. Hier stap je uit. Vervolgens is het nog 15 minuten lopen naar ’t Zwaluwennest. Mocht je hulp nodig hebben met jouw bagage, dan kan ik je ophalen van de bushalte in Doornspijk.

Zijn maaltijden inbegrepen?

Nee, wij hebben er bewust voor gekozen geen maaltijden te verstrekken. Het boshuis is uitgerust met een fijne keuken waar jij heerlijke maaltijden kunt bereiden zodat je zelf kunt kiezen wat je eet en wanneer. Koken op kampvuur behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast zijn er diverse restaurants in de buurt waar je terecht kunt voor (h)eerlijk eten. Of prikkel je smaakpapillen tijdens een bezoekje aan de lokale ijs- en kaasboerderij.

Is er een supermarkt in de buurt?

Ja, er is een SPAR supermarkt in het dorp. Deze is te bereiken op plm. 15 minuten loopafstand. Op de fiets , welke in het pakket is inbegrepen, ben je binnen 5 minuten ter plaatse. 

Wil jij jezelf opladen

en met vernieuwde energie de volgende stap maken?

Laat dan je gegevens achter via onderstaand formulier of neem contact op via whatsapp. Ik neem uiterlijk binnen twee werkdagen contact met je op om een afspraak te maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

12 + 11 =

“Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat deelnemers die 4 dagen in de natuur doorbrachten hun creatief probleemoplossend vermogen met maar liefst 50% zagen toenemen. Deelnemers die 4 dagen in stedelijk gebied doorbrachten, vertoonden dit effect niet.”

Bron: Creativity in the wild: Improving Creative Reasoning through Immersion in Natural Settings, Ruth Ann Atchley, David L. Strayer , Paul Atchley

Chat openen
1
Hallo, ik ben Piety. Wat kan ik voor je doen?