Mijn Rootzz

“But do not ask me where I am going,
as I travel in the limitless world,
where every step I take is my home.”

– Eihei Dogen

Mijn naam is Piety de Jong, geboren en getogen in het bosrijke Oranjewoud in Friesland. Als dochter van een melkveehouder ben ik opgegroeid met de natuur. Het ritme van de seizoenen heeft altijd centraal gestaan in mijn leven. 

Grenzen verleggen

Na mijn studie Bachelor of Social Work ging ik naar het buitenland. Andere werelden, culturen, mensen en landschappen trokken. Nieuwsgierig en onzeker liet ik alles achter en stapte de wijde wereld in. Voor meerdere jaren reisde en woonde ik in Nieuw-Zeeland, Australië en Azië. Juist door naar het buitenland te gaan, maakte ik een reis naar binnen. Ik keek op een andere manier naar mijn eigen wereld.

Vele ervaringen, levenslessen en ontmoetingen rijker, besloot ik in 2010 weer terug te keren naar mijn wortels, naar Nederland. Ik heb mij gevestigd in Amsterdam, de stad die mijn natuurlijke nieuwsgierigheid naar culturele diversiteit weet te stillen.

Ontworteld

Sinds mijn terugkeer ben ik werkzaam in de wereld van International Human Resources, te weten Global Mobility & Relocation. Deze bedrijfstak bleek een logische stap gezien mijn internationale ervaring. Ondanks de dynamische omgeving, kwam ik jaren geleden steeds meer vast te zitten. Letterlijk en figuurlijk. Beeldschermen en kantoorruimtes domineerden mijn dagen. Uiteindelijk raakte ik begin 2016 opgebrand.

Op weg naar herstel bracht ik zoveel mogelijk tijd door in de frisse buitenlucht. De wandelschoenen gingen aan en ik trotseerde weer en wind. Stap voor stap begon mijn energie toe te nemen, mijn hoofd raakte leeg en ik kreeg creatieve ideeën als ik buiten in beweging was. Het heeft tijd nodig gehad, ook om mijn wortels weer stevig in de grond te krijgen. Juist door het doorlopen van dit proces kwam ik tot de conclusie dat ik terug wilde naar wat belangrijk voor mij is. Terug naar de plek waar ik mij energiek, gelukkig en vrij voel. Terug naar mijn kern. Dit heeft geresulteerd in mijn eigen onderneming: Rootzz. 

Back to my Rootzz

Rootzz is een afspiegeling van wie ik ben, waar ik voor sta en wat ik te bieden heb. Het is de perfecte mix van de avontuurlijke energie die in mij is verankerd, de nieuwsgierigheid naar andere culturen, mensen en organisaties, en ook mijn passie voor het buitenleven.

Het is mijn missie om individuen en organisaties opnieuw te verbinden met hun kern. Ik geloof dat het begint bij je wortels, je Rootzz, en dat je alleen volledig tot groei en bloei kunt komen wanneer je met je kern verbonden bent.

Out of office.
Into nature.

Meer weten over mijn professionele achtergrond?
Check mijn LinkedIn profiel.

Chat openen
1
Hallo, ik ben Piety. Wat kan ik voor je doen?